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Orecchiette con cima di rapa

Orecchiette pasta with rapini/broccoli spears

04/06/2013 - 09:01:59 - Fonte: Lonely Planet: From the Source - Italy

Cima di rapa, the cruciferous leafy green associated with Puglia is usually partnered with the province's orecchiette pasta, named for its distinctive shape: little ears. Warmed up with chilli pepper, this dish is traditionally sprinkled with breadcrumbs and anchovies - a salty, crispy finish that Lillino Silibello at Cibus restaurant calls 'a poor man's parmesan'. ...

Ristorante Cibus, Ceglie Messapica

di Marianna Mastropietro

24/10/2013 - 17:58:37 - Fonte: http://www.viedelgusto.it/ristorante-cibus-ceglie-messapica-br/

Ceglie Messapica (Br) è una delle più antiche e affascinanti città della Puglia con ancora ben visibili i resti delle mura di cinta e i 100 gradini, li ciènd scalùn, dai quali si accedeva all’acropoli. Fra i vicoli del centro storico, in un antico convento del XV secolo, si trova il ristorante ... ...

1001 RESTAURANTS

TRA LE ESPERIENZE DA FARE PRIMA DI MORIRE

08/02/2014 - 16:13:14 - Fonte:

Il libro "1001 RESTAURANTS" tra le 1001 esperienze da fare prima di morire propone al suo mercato internazionale il ristorante CIBUS, come una delle esperienze gastronomiche indimenticabili ed irrinunciabili.  ...

ITALY lite

20 top italian chefs showcase 20 traditional recipes and their unique lighter translations

15/03/2014 - 18:22:34 - Fonte:

Ricette brindisine creative servite tra gli archi di pietra di un locale rustico-chic in un ex convento. ...

Poilles 2014

Se restaurer

18/08/2014 - 09:05:05 - Fonte: Petit futé

Situé dans le centre historique de Ceglie, ce restaurant-bar—œnothèque. Installé dans un monastère du XVII° siècle creusé dans la roche. est l’un des temples gastronomiques des Pouilles. Excellente cuisine (y compris les soupes) dans un décor qui respecte parfaitement le caractère vénérable du ... ...

Cibus, Ceglie Messapica

Un londinese a New York. Cuocere al forno, cucinare, mangiare, scrivere.

08/09/2014 - 17:07:51 - Fonte: http://honeyandricotta.blogspot.it/2014/09/cibus-ceglie-messapica.html

Ceglie Messapica was one of my favourite towns in Puglia. Fairly tourist-free, many locals mooching around on a sleepy Friday morning, a historic centre of winding, tiny streets leading to dead ends and taking us round and round in circles. After a cappuccino drunk amongst the midst of groups of retired Italian men, as they read the paper and shouted about the local gossip, and having ... ...

cibus {ceglie messapica – puglia}

28/10/2014 - 17:06:54 - Fonte: http://www.elizabethminchilliinrome.com/2014/10/cibus-ceglie-messapica-puglia/

We hit the ground running when we arrived in Puglia last weekend. Our friends picked us up at the Brindisi train station and we headed directly to Ceglie Messapica, a small town about a 45 minute drive away. We chose it for two reasons: First, it was near enough to Brindisi to be able to make it there for lunch. But more importantly, this is where Cibus is located. I’d been ... ...

PRECIOUS Vacanze

100 Destinations 2015

19/01/2015 - 18:00:30 - Fonte:

Collocato nel centro storico della bella cittadina di Ceglie Messapica, nella valle d’Itria a ridosso del Salento, è un ristorante questo che coniuga bene la tradizione della cucina vera pugliese con un pizzico di modernità. Un ristorante che ti accoglie e ti mette a proprio agio con il suo arredo locale, libri da sfogliare e ottima disponibilità del ... ...

savoring the south: five great tastes you’ll only find in puglia!

Try it at: Cibus, Ceglie Messapica

09/02/2015 - 18:00:03 - Fonte: http://savoringitaly.com/savoring-south-five-great-tastes-youll-find-puglia/

[...] Much of the cuisine of Southern Italy has its roots in poverty. Cucina povera, the Italians like to call it. But for a sample of cucina poverissima, you’ll have to head to Puglia to try the famous Fave e Cicoria; a bowl of fava bean puree, topped with bitter chicory, a few croutons of fried bread and a generous pour of local extra virgin olive oil. The art ... ...

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Cibus Ristorante
Via Chianche di Scarano, 7 (Maps: Piazza Vecchia)
72013 Ceglie Messapica (Brindisi) - Italia
P.IVA 00646500744
Cod. Fisc.
q +39.0831.388980
@ +39.0831.388980
info@ristorantecibus.it

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